English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii Armatei Naţionale studiază modelul vestic al Inspecţiei Generale

Militarii Armatei Naţionale studiază modelul vestic al Inspecţiei GeneraleCHIŞINĂU, 15 iulie 2014 - „Aspecte definitorii ale activităţii Inspecţiei Generale” (IG Operations Overview) constituie tema atelierului de lucru desfăşurat la Ministerul Apărării, în perioada 14-18 iulie curent.

Evenimentul este organizat de Direcţia Inspecţie Generală (DIG), în colaborare cu experţi americani din cadrul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord (GNCN) şi are ca scop realizarea unui schimb de experienţă în domeniul algoritmului de control şi inspectare în structurile militare. Totodată, activitatea este axată pe prevenirea şi investigarea corupţiei şi fraudelor în subdiviziunile Armatei Naţionale, precum şi sporirea nivelului de transparenţă în sectorul de apărare.

Potrivit şefului Direcţiei Inspecţie Generală, colonelul Victor Pîrţînă, atelierul de lucru reprezintă o oportunitate de reevaluare şi eficientizare a activităţii DIG şi de identificare a posibilităţilor de asistenţă din partea SUA în domeniul vizat.

Sursa citată a specificat că activitatea respectivă face parte dintr-un program de acţiuni, opt la număr, care urmează a fi desfăşurate pe parcursul a trei ani. În baza acestora, la final, va fi elaborat un plan detaliat de acţiuni, în scopul realizării procesului de reformă a DIG şi orientare a acesteia spre modelul sistemului vestic de inspecţie generală.

Atelierul de lucru se desfăşoară în conformitate cu Planul de activitate externă al Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale pentru anul 2014 şi reuneşte ofiţeri din cadrul Direcţiei Inspecţie Generală a instituţiei militare.

Persoană de contact: 

lt.maj. Maria Aramă, tel: 079524616


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare