English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  La Bălţi se desfăşoară exerciţiul „Sub Cer Senin 2014” (VIDEO)

La Bălţi se desfăşoară exerciţiul „Sub Cer Senin 2014” (VIDEO)Chişinău, 22 iulie 2014 – Peste 300 de militari participă la exerciţiul tactic „Sub Cer Senin – 2014”, care se desfăşoară în perioada 21-23 iulie curent, la Centrul de instruire al Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi.

Potrivit conducătorului exerciţiului, colonelului Veaceslav Rusu, participanţii la aplicaţii sînt evaluaţi la capitolul pregătire pentru îndeplinirea misiunilor în Zona de Securitate, în componenţa Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii. În cadrul exerciţiului, militarii execută situaţii tactice de menţinere a păcii, la şase locuri de instruire, misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, negocieri pentru eliberarea ostaticilor, evacuarea răniţilor, respingerea atacului etc.

Totodată, programul aplicaţiilor include salturi cu paraşuta executate de la înălţimea de 1200 metri, precum şi paraşutarea muniţiilor, staţiilor radio, proviziilor, de la înălţimea de 80 metri, din aeronava AN-2. De asemenea, militarii execută trageri de luptă din armamentul din dotarea Armatei Naţionale: pistol-mitralieră, aruncător de grenade, aruncător de mine, instalaţii antiaeriane ZU-23-2, tun antitanc MT-12, obuzier M-30, a specificat Veaceslav Rusu.

Sursa a menţionat că la exerciţiul tactic participă şi militari din cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri, precum şi colaboratori ai Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Prezent la eveniment, şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, colonelul Igor Gorgan, a efectuat trecerea în revistă a nivelului de pregătire al ostaşilor în termen care urmează să fie detaşaţi, pentru următoarele şase luni, în Zona de Securitate, în componenţa Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii (FMMP).

Soldaţii în termen, care participă la exerciţiul „Sub Cer Senin 2014”, vor fi detaşaţi, miercuri, 23 iulie curent, în subunităţile Forţelor de Menţinere a Păcii, dislocate în localităţile Cocieri, Coşniţa şi Varniţa. Aceşti militari au trecut un curs de pregătire de patru luni la Centrul de instruire al Brigăzii „Moldova”.

Persoana de contact:

Maior Ala Diaconu, tel: 079115326

 


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare