English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii moldoveni – 22 de ani în serviciul păcii

Militarii moldoveni – 22 de ani în serviciul păciiCHIŞINĂU, 29 iulie 2014 – Viceministrul Apărării, Aurel Fondos, a participat luni, 28 iulie curent, la ceremonia consacrată aniversării a 22-a de la introducerea Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii în Zona de Securitate a Republicii Moldova, desfăşurată în oraşul Tighina.

Aurel Fondos a mulţumit militarilor Armatei Naţionale, în termen şi prin contract, care, începînd cu anul 1992, au executat serviciul în unităţile de menţinere a păcii din localităţile Cocieri, Coşniţa şi Varniţa.

„Una dintre misiunile de bază ale Armatei Naţionale este menţinerea păcii în zona de securitate. Și constat că, timp de 22 de ani, soldaţii, sergenţii, subofiţerii şi ofiţerii şi-au îndeplinit onorabil şi cu demnitate misiunea încredinţată”, a spus viceministrul Apărării.

Viceministrul Fondos le-a solicitat pacificatorilor, celor care au mandatul de a asigura stabilitatea în regiune, să fie în continuare în serviciul păcii.

Armata Naţională a detaşat în Zona de Securitate două batalioane şi o companie de infanterie, dislocate la Cocieri, Coşniţa şi, respectiv, Varniţa.

Persoană de contact:

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare