English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  În memoriam după 22 de ani

În memoriam după 22 de aniCHIŞINĂU, 30 august 2014 – Militarii Armatei Naţionale au participat împreună cu veteranii războiului de pe Nistru la acţiunile de comemorare a eroilor căzuţi în conflictul armat din 1992, desfăşurate sîmbătă, 30 august, în satul Cocieri, raionul Dubăsari.

La eveniment a participat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, veteranii războiului de pe Nistru, precum şi locuitorii satului Cocieri. În cadrul mitingului de comemorare, desfăşurat la Batalionul 1 infanterie independent al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii, a fost inaugurată o placă şi răstignire în cinstea celor care au decedat în războiul pentru integritatea şi suveranitatea ţării.

Veteranii de război au fost decoraţi cu medaliile „În slujba Patriei”, au primit grade militare, precum şi diplome din partea Guvernului Republicii Moldova.

Ulterior, aceştia s-au îndreptat într-un marş de comemorare spre monumentul eroilor căzuţi în luptele din 1992, unde au marcat evenimentul prin depuneri de flori şi au ţinut un moment de reculegere.

Potrivit datelor oficiale, în luptele din 1992, 64 de moldoveni, originari din satul Cocieri, au decedat, iar în total în războiul de pe Nistru, peste 300 de militari şi civili au murit și alte 3500 de persoane au rămas cu dizabilități de gradele I şi II.

Persoană de contact:

maior Ala Diaconu, tel: 079115326


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare