English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  212 tineri ostaşi au depus jurămîntul militar

212 tineri ostaşi au depus jurămîntul militarCHIŞINĂU, Noiembrie 5, 2011 – 212 tineri ostaşi au depus astăzi, 5 noiembrie jurămîntul militar în cadrul unei ceremonii solemne desfăşurate în Brigada „Moldova”.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a menţionat momentul sacru al jurămîntului militar pentru fiecare bărbat. „Ţara are nevoie de cetăţeni destoinici care sînt gata să fie fideli jurămîntului depus pînă la ultima suflare. Este de datoria fiecăruia din aceşti tineri care au depus astăzi jurămîntul militar să conştientizeze legătura sacră care au făcut-o cu ţara şi să fie demni de a fi cetăţenii ei. În caz de necesitate să fie scutul independenţei şi integrităţii teritoriale a ţării, să păzească pacea şi liniştea cetăţenilor ei”, a reiterat minstrul Apărării.

În context, dînsul a accentuat că militarii care vor instrui tinerii ostaşi pe parcursul îndeplinirii serviciului militar în Armata Naţională sînt profesionişti şi buni pedagogi. Mulţi dintre ei fost apreciaţi la cel mai înalt nivel în cadrul exerciţiilor multinaţionale, cît şi în operaţiuni internaţionale. Este important ca fiecare dintre ei să conştientizeze necesitatea instruirii militare, să asimileze materialul, să se familiarizeze cu toate tainele artei militare. Şeful departamentului militar şi-a exprimat speranţa că cineva dintre cei care au depus astăzi jurămîntul militar vor opta pentru o carieră militară pe viitor.

Tinerii ostaşi au fost felicitaţi de către rude, prieteni, reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Pentru cei prezenţi militarii Brigăzii „Moldova” au pregătit un set de exerciţii demonstrative la lupta corp la corp, dar şi un program artistic. La final oaspeţii au fost familiarizaţi cu condiţiile de trai ale militarilor şi tehnica militară din dotarea brigăzii.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare