English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Expoziţie NATO la Muzeul de Istorie al Oraşului Chişinău

Expoziţie NATO la Muzeul de Istorie al Oraşului ChişinăuCHIŞINĂU, Noiembrie 22, 2011 – Marţi, 22 noiembrie, la Muzeul Naţional de Istorie a Oraşului Chişinău a fost inaugurată expoziţia de fotografii “Safeguarding Freedom and Security in the world” (Salvgardarea libertăţii şi securităţii în lume).

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a accentuat importanţa acestei expoziţii pentru perpetuarea istoriei naţionale. “Nu este deloc uşor să faci o fotografie bună, dar odată ce ai reuşit să prinzi în obiectivul aparatului de fotografiat un moment deosebit, acesta, cu siguranţă, va intra în istorie”, a specificat Marinuţa.

Expoziţia “Safeguarding Freedom and Security in the world” prezintă 38 de fotografii oferite de ambasadele statelor membre NATO care reflectă participarea acestora la operaţiunile desfăşurate sub egida Alianţei Nord Atlantice, precum şi activităţi desfăşurate de statele membre în parteneriat cu Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Centrul de Informare şi Documentare privind NATO.

Potrivit coordonatorului de programe al Centrului de Informare şi Documentare privind NATO, Nicolae Vascauţan, scopul expoziţiei este informarea corectă a publicului din Republica Moldova despre misiunile desfăşurate sub egida NATO, activităţile întreprinse în cadrul acestor misiuni şi respectiv impactul lor în promovarea securităţii şi libertăţii democratice în lume. “Prin această expoziţie noi dorim să demonstrăm că majoritatea misiunilor desfăşurate de către statele membre ale Alianţei sînt misiuni de restabilire şi de reabilitare a zonelor de conflict sau post-conflict”, a menţionat Nicolae Vascauţan.

De menţionat că evenimentul reprezintă eforturile şi contribuţia statelor aliate sub egida NATO în vederea promovării şi fortificării securităţii şi libertăţii democratice în lume, văzute prin obiectivul aparatului de fotografiat.

Expoziţia va fi deschisă pentru public pînă la data de 29 noiembrie.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

Marele Stat Major

Rețele de socializare