English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Funcționarii publici au primit certificatele de absolvire

Funcționarii publici au primit certificatele de absolvireCHIŞINĂU, Noiembrie 25, 2011 – Ministrul Apărării Vitalie Marinuța a înmînat vineri, 25 noiembrie, certificatele de absolvire funcționarilor publici din cadrul Armatei Naționale care au urmat cursul intensiv de dezvoltare profesională, desfăşurat în cadrul Academiei de Administrare Publică de pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova.

Cursul intensiv a constituit 72 de ore şi fost structurat în şase module. Este vorba despre administrarea publică, reglementarea activităţii funcţionarilor publici, securitatea naţională, apărare şi mobilizare, comunicarea şi psihologia, organizarea lucrărilor de secretariat, precum şi diverse aspecte ale codului muncii.

Şeful Direcţiei management resurse umane, Vitalie Butnaru, a comunicat că reieşind din actele normative în vigoare privind instruirea profesională, pentru cursul respectiv au fost selectaţi 100 de funcţionari publici din cadrul Armatei Naţionale. Sursa citată a subliniat că acest curs a fost organizat de Ministerul Apărării cu suportul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în R. Moldova, în coordonare cu Cancelaria de Stat.

Şeful Departamentului dezvoltare profesională al Academiei de Administrare Publică, Aurelia Ţepordei, a salutat interesul Ministerului Apărării pentru perfecţionarea funcţionarilor publici din cadrul Armatei Naţionale.

„Felicit toţi funcţionarii care au avut curajul să urmeze acest curs pentru că au făcut o investiţie sigură în dezvoltarea lor profesională. Evaluarea finală în formă de testare a demonstrat că ei au însuşit temeinic materialul de studiu, iar eu, personal, le mulţumesc pentru disciplină şi receptivitate în timpul orelor la diferite discipline”, a accentuat Aurelia Ţepordei.

Ministrul Apărării a declarat la rîndul său că pentru Ministerul Apărării funcţionarii publici sînt parte componentă a sistemului naţional de apărare, iar instruirea lor este la fel de importantă ca pregătirea personalului militar.

„Ca să îmbunătăţim serviciile prestate populaţiei trebuie să sporim nivelul de profesionalism al funcţionarilor din serviciul public. În acest caz, este vorba şi despre unul din obiectivele reformei administraţiei publice centrale, ce prevede instruirea unui corp de funcţionari publici care să ofere servicii de calitate cetăţenilor noştri”, a afirmat ministrul Apărării, care a precizat că perfecţionarea profesională a resurselor umane este o prioritate instituţională.

Totodată, pentru contribuţia la dezvoltarea profesională a personalului Armatei Naţionale şi susţinerea multilaterală la organizarea cursului respectiv, ministrul Apărării a acordat certificate de apreciere conducerii Academiei de Administrare Publică, corpului academic, precum şi reprezentanţilor din cadrul Cancelariei de Stat şi Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în R. Moldova.

Specificăm că studiile planificate pentru funcţionarii publici selectaţi de Ministerul Apărării s-au desfăşurat în trei etape. Astfel, funcţionarii publici repartizaţi în grupuri temporale, au frecventat cursurile de perfecţionare în cadrul Academiei de Administrare Publică în perioadele: 20 — 30 septembrie, 18 — 28 octombrie şi respectiv, 15 — 25 noiembrie.

De menţionat că în conformitate cu legislaţia naţională, instituţiile de stat au obligaţia de a asigura fiecărui funcţionar public diverse forme de dezvoltare profesională continuă, cu durata de cel puţin 40 ore anual.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

Marele Stat Major

Rețele de socializare