English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Dezvoltare ascendentă în relaţiile moldo – britanice

Dezvoltare ascendentă în relaţiile moldo – britaniceCHIŞINĂU, Noiembrie 25, 2011 – Relaţiile bilaterale dintre Ministerele Apărării ale R. Moldova şi Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord cunosc o dezvoltare ascendentă.

Declaraţia respectivă a fost făcută de ministrul Apărării Vitalie Marinuţa, în cadrul ceremoniei de finalizare a cursului “Managementul sectorului de securitate şi apărare”, organizat de Academia Regala de Apărare a Marii Britanii.

În cadrul unei ceremonii prilejuite de finalizarea cursului, ministrul Apărării Vitalie Marinuţa şi ambasadorul Marii Britanii la Chişinău, Keith Shannon, au acordat certificate de absolvire participanţilor din diferite structuri statale şi instituţii civile. Este vorba despre un grup de circa 20 de persoane din cadrul Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerului de Interne, Comisiei Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică, Consiliului Suprem de Securitate, Cabinetului primului-ministru şi Institutului de Politici Publice.

Ministrul Apărării a salutat organizarea acestui curs la Chişinău şi a opinat că tematica propusă de colegii britanici este deosebit de actuală şi utilă pentru specialiştii care activează în domeniul sectorului de securitate şi apărare.

„Sînt convins că acest curs a însemnat o oportunitate inedită pentru specialiştii din instituţiile de resort. Este o nouă experienţă care marchează un pas important în dialogul moldo – britanic, deoarece aportul colegilor britanici în procesul de reformare al sistemului naţional de apărare este considerabil”, a declarat ministrul Apărării.

Ambasadorul Marii Britanii la Chişinău, Keith Shannon, a declarat la rîndul său că această activitate reflectă în esenţă o acţiune concretă dintr-un program mai amplu de colaborare în domeniul reformării sectorului de securitate şi apărare, implementat de ambasada britanică la Chişinău.

„Sîntem dispuşi şi în continuare să identificăm noi direcţii de colaborare, să elaborăm noi scopuri şi obiective, care pot fi atinse prin contribuţia ambelor părţi. Vom rămîne deschişi pentru dialog constructiv pentru că ne dorim să susţinem efortul Guvernului de la Chişinău în reforma iniţiată pe multiple domenii de activitate”, a punctat ambasadorul Shannon.

Cursul “Managementul sectorului de securitate şi apărare” s-a desfăşurat în perioada 21 – 25 noiembrie. Scopul cursului a fost să ofere participanţilor instrumente de analiză strategică a problemelor de apărare şi securitate.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

Marele Stat Major

Rețele de socializare