English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Laborator lingvistic pentru armată

Laborator lingvistic pentru armatăCHIŞINĂU, Decembrie 2, 2011 – Academia Militară „Alexandru cel Bun” are de vineri, 2 decembrie, un laborator performant de învăţare a limbii engleze, estimat la circa 850 mii lei. Aparatura face parte din a patra generație de laboratoare de instruire lingvistică și a fost donată Ministerului Apărării de Guvernul SUA prin intermediul Programului Internaţional de Instruire şi Educaţie Militară - IMET (International Military Education and Training).

Laboratorul denumit Sony Virtuoso a fost deschis în cadrul Centrului lingvistic al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, iar panglica de inaugurare a fost tăiată de viceministrul Apărării Igor Panfile şi ambasadorul SUA în R. Moldova, William Moser.

Viceministrul Apărării a mulţumit Guvernului SUA pentru această donaţie şi a remarcat că pregătirea lingvistică a angajaţilor Armatei Naţionale este o prioritate instituţională.

„Obiectivul nostru este ca militarii noştri să comunice fără bariere lingvistice cu colegii lor din străinătate atunci cînd interacţionează în activităţi bilaterale, exerciţii militare multinaţionale sau misiuni internaţionale de menţinere a păcii”, a afirmat viceministrul Apărării.

„Acest laborator reprezintă încă o investiţie a Guvernului SUA pentru Armata Naţională, care reflectă parteneriatul durabil între guvernele celor două ţări”, a declarat la rîndul său ambasadorul SUA în R. Moldova, William Moser. „Consider că asistenţa tehnică va îmbunătăţi substanţial dotarea cu echipament specializat a Ministerului Apărării şi va spori capacitatea de instruire lingvistică a militarilor Armatei Naţionale”.

De menţionat că laboratorul Sony Virtuoso este complet digitalizat și poate fi adaptat la diferite stiluri de predare și învățare. Toate funcţiile de bază ale acestui laborator sînt accesibile pe ecran, în aşa fel încît profesorul să fie axat numai pe predare, în timp ce Sony Virtuoso livrează conţinutul, asigurînd interactivitatea şi controlul lecţiei. De asemenea, profesorii pot lansa fişiere şi programe pentru studenţi, pot controla tastatura, monitorul şi Mouse-ul studenţilor.

Pentru dezvoltarea competenţelor lingvistice ale militarilor Armatei Naţionale, Ministerul Apărării a deschis anterior alte şase laboratoare specializate de studiere a limbii engleze, oferite de Guvernul SUA prin intermediul IMET. Pînă în prezent în laboratoarele armatei au fost instruiţi circa 700 de militari ai Armatei Naţionale.

Prima serie a cursului de învăţare a limbii engleze în laboratorul Sony Virtuoso va demara în primul trimestru al anului 2012.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare