English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Experţi francezi la Ministerul Apărării

Experţi francezi la Ministerul ApărăriiCHIŞINĂU, Decembrie 6, 2011 - Un grup de experţi în domeniul construcţiilor şi edificiilor cu destinaţie specială din Republica Franceză se află, în perioada 6-8 decembrie, într-o vizită de lucru la Ministerul Apărării, la invitaţia Comandamentului Logistic al Armatei Naţionale.

Colonelul Gerard Lauhay şi căpitanul Mathieu Colombel au venit la Chişinău pentru a acorda asistenţă specialiştilor militari moldoveni în vederea elaborării schiţei tehnice a unui depozit de muniţii conform standardelor internaţionale, care urmează a fi construit la Centrul de instruire Bulboaca pentru depozitarea şi păstrarea muniţiilor din dotarea Armatei Naţionale.

Potrivit maiorului Andrei Camerzan, şef adjunct al direcţiei Armament, necesitatea construirii noului depozit este motivată de faptul, că cele existente se află prea aproape de cazarme şi locurile de dislocare a efectivului, ceea ce contravine normelor internaţionale referitoare la distanţele de siguranţă, în special în timpul desfăşurării aplicaţiilor multinaţionale.

Construcţia noului depozit de păstrare a muniţiilor este prevăzută în Memorandumul de înţelegere între Ministerul Apărării şi Misiunea OSCE în Republica Moldova cu privire la implementarea Programului complex în domeniul armelor de calibru mic şi armament uşor, semnat în octombrie 2010.

De menţionat că, pe lîngă construcţia depozitului, documentul mai prevede realizarea a şapte proiecte separate. Este vorba despre modernizarea depozitelor de stocare a muniţiilor din Floreşti, Cahul, Bălţi şi Chişinău, distrugerea diferitor tipuri de bombe, precum şi procurarea unui sistem mobil pentru verificarea vizuală a stocurilor de muniţii. Totodată, în cadrul acestui program vor fi organizate cursuri de instruire în domeniul managementului tehnic al muniţiilor.

 


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare