English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Reforma sectorului de securitate în atenţia experţilor

Reforma sectorului de securitate în atenţia experţilorCHIŞINĂU, Decembrie 13, 2011 - Un seminar cu genericul „Evoluţii în domeniul reformării sectorului de securitate” organizat de un grup de experţi din cadrul Comandamentului Forţelor Întrunite NATO din oraşul Napoli, Italia, se desfăşoară în perioada 13 – 15 decembrie, la sediul Ministerului Apărării.

La eveniment participă reprezentanţi din cadrul Ministerului Apărării, Marelui Stat Major al Armatei Naţionale şi Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, precum şi specialişti de la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Şeful Direcţiei politică de apărare şi planificarea apărării, locotenent-colonel Vladimir Ababii, a comunicat că participanţii la seminar vor aborda probleme ce ţin de reforma în domeniul apărării şi sectorului de securitate, în general, şi reforma sistemului de apărare în Republica Moldova, în particular.

Potrivit sursei citate, experţii din cadrul Comandamentului Forţelor Întrunite NATO vor face o prezentare generală a conceptului de reformă a sectorului de securitate, politicii de apărare şi planificare a apărării, precum şi a procesului de implementare a Analizei Strategice a Apărării.

Totodată, în cadrul seminarului se va pune în discuţie rolul NATO şi UE în procesul de reformă a apărării şi a sectorului de securitate, cu accent pe directive de planificare a apărării, planificarea civilă de urgenţă, politica de apărare şi securitate comună a Uniunii Europene cu Alianţa Nord-Atlantică.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare