English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ministrul Apărării a vizitat copiii orfani din Pîrîta

Ministrul Apărării a vizitat copiii orfani din PîrîtaCHIŞINĂU, Decembrie 21, 2011 – Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a vizitat marţi, 21 decembrie, Centrul de plasament de tip familial „Concordia – orăşelul copilăriei” din satul Pîrîta, raionul Dubăsari.

În ajunul sărbătorilor de iarnă, Crăciunul şi Anul Nou, ministrul Apărării a adus copiilor orfani dulciuri şi le-a oferit în dar o combină muzicală pentru activităţile cultural – artistice desfăşurate cu diferite ocazii.

În spiritul tradiţiilor naţionale, ministrul Apărării a fost întîlinit de copiii din această instituţie cu pîine şi sare, iar cei mai isteţi şi-au etalat măiestria în calitate de dansatori amatori.

De menţionat că Centrul de plasament de tip familial „Concordia – orăşelul copilăriei” a fost inaugurat în Pîrîta în anul 2004. În prezent în cadrul instituţiei sînt îngrijiţi circa 235 de copii orfani, cu vîrste cuprinse între 3 şi 18 ani.

De asemenea, în timpul vizitei ministrului Apărării în raionul Dubăsari, a fost desfăşurată întrevederea cu şeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat şi vicepreşedinţii raionului Dubăsari. Discuţiile cu oficialii din teritoriu s-au axat pe probleme specifice de conlucrare dintre autorităţile publice centrale şi locale.

Ministrul Apărării a discutat inclusiv cu personalul consiliului raional, primarii satelor şi şefii serviciilor desconcentrate şi descentralizate din acest raion. În cadrul întîlnirii cu factorii de decizie, ministrul Apărării s-a referit la obiectivele Guvernului R. Moldova, cu precădere în domeniul de apărare şi securitate.

Pe parcursul discuţiilor, au fost abordate aspecte cu privire la reforma militară, educaţia militar - patriotică a tineretului şi încorporarea recruţilor în Forţele Armate. Ministrul Apărării a subliniat inclusiv care este aportul Armatei Naţionale în procesul de evacuare şi distrugere a pesticidelor de pe teritoriul naţional, necesitatea comercializării activelor Armatei Naţionale şi colaborarea cu organizaţiile internaţionale NATO şi OSCE.

Vizita ministrului Apărării în raionul Dubăsari s-a desfăşurat în conformitate cu graficul zilelor de audienţă a membrilor Guvernului în teritoriu. Următoarea vizită în teritoriu a ministrului Apărării este planificată în data de 17 ianuarie 2012, în sectorul Buiucani, municipiul Chişinău.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare