English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Marşul păcii la Coşniţa

Marşul păcii la CoşniţaCHIŞINĂU, Martie 15, 2012 – Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a participat împreună cu veteranii războiului de pe Nistru și locuitorii satului Coșnița, raionul Dubăsari, la un Marș al Păcii, organizat miercuri, 14 martie, de autoritățile locale pentru comemorarea celor căzuți în conflictul armat din 1992.

La 20 de ani de la începutul luptelor desfăşurate pe platoul de la Coşniţa, demnitari de stat şi oameni simpli au marcat evenimentul prin depuneri de flori la locul acţiunilor de luptă. Ulterior, aceştia s-au îndreptat într-un marş de comemorare spre monumentul eroilor căzuţi pentru integritatea şi suveranitatea Republicii Moldova.

În cadrul mitingului de comemorare, la care au participat şi elevii din liceul din localitate, au fost citite numele celor care au decedat în luptele de pe platoul de la Coșnița.

„Este ştiut că un popor nu are prezent şi viitor atît timp cît nu îşi cinsteşte trecutul. Este o datorie morală a fiecăruia dintre noi să păstrăm vie memoria celor care au căzut pe cîmpul de luptă în 1992. Astăzi sîntem aici să plătim tributul recunoştinţei pentru patriotismul celor care şi-au apărat ţara şi poporul”, a declarat, în cadrul ceremoniei, ministrul Apărării Vitalie Marinuţa.

Luptele de la Coşniţa, unele dintre cele mai violente ale războiului, au izbucnit în noaptea de 13 spre 14 martie 1992, cînd satul a fost atacat de forțele separatiste.

Potrivit datelor oficiale, la Coşniţa au decedat 43 de cetăţeni moldoveni, iar în total în războiul de pe Nistru şi-au pierdut viaţa 287 de persoane, circa 40 au fost date dispărute şi alte 3.500 au fost rănite.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare