English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Batalionul 22 – bilanţ de activitate la 13 ani

Batalionul 22 – bilanţ de activitate la 13 ani



CHIŞINĂU, Mai 11, 2012 — Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a participat la ceremonia dedicată aniversării a 13-a de crearea Batalionului 22 de menţinere a păcii, desfăşurată vineri, 11 mai, în Tabăra militar-permanentă 142 din sectorul Telecentru al capitalei.

Ministrul Apărării le-a mulţumit militarilor din Batalionului 22 pentru activitatea desfăşurată şi a înmînat cu acest prilej militarilor exemplari diplome de onoare pentru disciplină ireproşabilă şi îndeplinirea exemplară a obligaţiunilor de serviciu.

În cadrul ceremoniei festive, Vitalie Marinuţa a menţionat că militarii Batalionului 22 sînt pregătiţi pentru a participa în misiuni de menţinere a păcii care beneficiază de legitimitate internaţională sub mandatul Consiliului de Securitate al ONU, precum şi în teatrele de operaţii sub egida Uniunii Europene.

„Sînteţi ofiţeri bine pregătiţi, profesionişti care vă cunoaşteţi bine meseria de pacificator”, a declarat ministrul Apărării. „Succesele de care a dat dovadă Batalionul 22 pe parcursul acestor ani demonstrează atitudinea conştiincioasă, spiritul de iniţiativă şi profesionalismul fiecărui militar din această unitate”.

Comandantul Batalionului 22, locotenent-colonelul Roman Ceban susţine că misiunea subunităţii este instruirea militarilor pentru participarea în operaţiuni de menţinere a păcii atît în ţară, cît şi peste hotare.

„Circa 50 la sută din militarii pe contract ai batalionului au participat în misiuni sub egida ONU în Liberia, Coasta de Fildeş şi Sudan, iar o mare parte din militarii noştri îndeplinesc serviciul în Zona de Securitate a R. Moldova. Totodată, efectivul participă cu succes la aplicaţii şi exerciţii internaţionale, iar ultimul exerciţiu de acest gen a fost „Mission Rehearsal Exercise”, desfăşurat în luna februarie în Germania”, a accentuat locotenent-colonel Roman Ceban.

Evenimentul dedicat aniversării a 13-a de crearea Batalionului 22 de menţinere a păcii, a culminat cu un program inedit de exerciţii cu arma demonstrate de militarii Batalionului 22. La eveniment au participat invitaţi de onoare, elevi şi studenţi din municipiul Chişinău, dar şi părinţii ostaşilor care îndeplinesc serviciul militar în termen.

Batalionului 22 de menţinere a păcii a fost fondat la 11 mai 1999.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare