English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Soldaţii Armatei Naţionale au depus jurămîntul militar

Soldaţii Armatei Naţionale au depus jurămîntul militarCHIŞINĂU, Mai 18, 2012 – 470 de tineri ostaşi au depus vineri, 18 mai jurămîntul militar în cadrul unor ceremonii solemne desfăşurate în Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova” din mun. Bălţi şi „Dacia”, Cahul.

Prezent la evenimentul din Bălţi, comandantul Comandamentului Forţe Terestre, generalul de brigadă Igor Cutie, a declarat că prin jurământul depus, soldaţii se alătură celor care pun mai presus de orice împlinirea datoriei faţă de patrie.

„Este cel mai important moment al stagiului militar, care va rămîne pentru totdeauna un reper moral la care vă veţi raporta cu mîndrie pe tot parcursul acestui an, cît veţi executa serviciul militar, dar şi al întregii vieţi”, a spus generalul de brigadă Cutie.

Potrivit comandantului Comandamentului Forţe Terestre, odată cu depunerea jurămîntului de credinţă, soldaţii au obţinut pe deplin statutul de militar al Armatei Naţionale şi toate obligaţiile şi drepturile care derivă din acest statut, în cadrul stabilit prin legi, regulamente şi ordine.

„Fiţi mîndri că sînteţi ostaşi şi să purtaţi cu cinste uniforma Armatei Naţionale, să o onoraţi prin fapte ostăşeşti exemplare şi conduită demnă în toate circumstanţele”, le-a spus generalul soldaţilor.

Tinerii ostaşi au fost felicitaţi de către rude, prieteni, reprezentanţi ai administraţiei publice locale din Bălţi şi Cahul. Pentru cei prezenţi militarii au pregătit un set de exerciţii demonstrative la lupta corp la corp, dar şi un program artistic. La final oaspeţii au fost familiarizaţi cu condiţiile de trai ale militarilor şi tehnica militară din dotarea brigăzii.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare