English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  La Bălţi s-a încheiat exerciţiul „Sub Cer Senin 2012”

La Bălţi s-a încheiat exerciţiul „Sub Cer Senin 2012”CHIŞINĂU, Iulie 5, 2012 - Circa 300 de militari ai Armatei Naţionale au participat joi, 5 iulie, la exerciţiul în teren „Sub Cer Senin - 2012”, desfăşurat la Centrul de instruire a Brigăzii “Moldova” din mun. Bălţi.

Participanţii la exerciţiu au fost evaluaţi din punct de vedere al pregătirii pentru îndeplinirea misiunilor în Zona de Securitate în componenţa Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii. Militarii Armatei Naţionale au executat situaţii tactice de menţinere a păcii la nouă locuri de instruire. Infanteriştii au utilizat circa 20 de unităţi de tehnică militară şi au îndeplinit misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, negocieri pentru eliberarea ostaticilor, evacuarea răniţilor, respingerea atacului, efectuarea tragerilor de luptă, etc.

Din subunităţile antrenate la aplicaţii au făcut parte militarii prin contract şi în termen din cadrul Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova”. Exerciţiul a fost condus de comandantul Brigăzii “Moldova”, locotenent-colonelul Valeriu Chilaru, iar dirijarea şi controlul exerciţiului „Sub Cer Senin 2012” a fost îndeplinită de Comandamentul Forţelor Terestre ale Armatei Naţionale.

Schimbul efectivului din cadrul Forţele moldoveneşti de Menţinere a Păcii (FMP) din Zona de Securitate va avea loc în perioada 10 – 12 iulie. În cadrul acestui proces, militarii, care au executat serviciul în FMP vor fi trecuţi în rezervă, iar un nou contingent de militari va prelua responsabilităţile lor în unităţile militare din Zona de Securitate.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare