English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Întrevedere moldo-ungară la Ministerul Apărării

Întrevedere moldo-ungară la Ministerul ApărăriiCHIŞINĂU, 25 Iulie, 2012 – Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa s-a întîlnit, miercuri, 25 iulie, cu ambasadorul Istvan Gyarmati, preşedintele Centrului Fundaţiei pentru Democraţie Publică (ICDT) din Budapesta, Ungaria, aflat într-o vizită de familiarizare în Republica Moldova.

Vitalie Marinuţa l-a informat pe oficialul ungar despre proiectele realizate în domeniul de securitate şi apărare, cu accent pe revizuirea Strategiei Securităţii Naţionale şi pregătirii Strategiei Militare Naţionale.

Totodată, Vitalie Marinuţa a mulţumit ambasadorului Istvan Gyarmati pentru dorinţa de a se implica în soluţionarea problemelor ce stau în faţa Republicii Moldova în contextul reformării sectorului vizat şi susţinerea oferită în cadrul Programului Comunităţii Democraţiilor „Democracy Partnership Challenge”.

La rîndul său, Istvan Gyarmati, a declarat că organizaţia pe care o reprezintă dispune de experţi în domeniul de securitate şi apărare, care ar putea să ofere expertiză şi consultanţă părţii moldoveneşti în acest sens. În acest sens, domnia sa şi-a exprimat speranţa că Republica Moldova va valorifica pe deplin potenţialul grupului de lucru în domeniul Reformării sectorului de securitate în cadrul Programului „Democracy Partnership Challenge”, desfăşurat în ţara noastră.

Întrevederea oficialilor a avut loc în contextul implementării Programului de Asistenţă în cadrul Programului „Comunitatea Democraţiilor” şi a avut drept obiectiv identificarea proiectelor, care ar putea fi finanţate şi implementate în domeniul reformării sectorului de apărare şi securitate de către ICDT .


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare