English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Salturi de antrenament la Mărculeşti

Salturi de antrenament la MărculeştiCHIŞINĂU, 2 August 2012 - Circa 40 de militari din Batalionul cu Destinaţie Specială al Armatei Naţionale au efectuat salturi de antrenament timp de două zile la Baza de aviaţie de la Mărculeşti. Cinci militari în termen din cadrul unităţii au executat salturi pentru prima dată, fiind apreciaţi cu rezultate bune.

Comandantul Batalionului cu Destinaţie Specială “Fulger”, maiorul Radu Burduja, a comunicat că salturile au fost efectuate din aeronava AN-2, aflată în dotarea Armatei Naţionale, cu utilizarea sistemelor de paraşutare MC-5, de tip american, în cadrul unui exerciţiu de infiltrare în dispozitivul de luptă al inamicului pe cale aeriană. „Exerciţiul desant-aerian s-a executat prin metoda deschiderii forţate a paraşutei şi în cădere liberă, de la înălţimile 1200 şi 2000m”, a specificat Burduja.

Comandantului Batalionului a spus că în acest an, au fost investite mai multe resurse pentru executarea salturilor la Baza de aviaţie din Mărculeşti. “Acest fapt ne permite să antrenăm mai des subunităţile de luptă din cadrul batalionului, dar şi militari pe contract”, a menţionat Radu Burduja.

De la începutul anului, militarii batalionului “Fulger” au efectuat circa 400 de salturi, inclusiv cu armamentul din dotare. Următoarea sesiune de salturi din sistemul de paraşutare MC-5 cu echipament de luptă se va desfăşura în a doua decadă a lunii septembrie şi va antrena militarii care vor susţine “Cursul de calificare a Forţelor Speciale”.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare