English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Misiune îndeplinita pentru mass-media!

Misiune îndeplinita pentru mass-media!Chişinău, 30 septembrie 2012 – Reflectarea echidistantă şi obiectivă a subiectelor pe teme militare poate fi realizată doar prin înţelegerea corectă a misiunilor ce stau în faţa Armatei Naţionale, iar acest lucru presupune cunoaşterea vieţii cazone din interior. Declaraţia a fost făcută de ministrul Apărării Vitalie Marinuţa în cadrul ceremoniei de închidere a proiectului „Mass-media – 24 de ore în Armata Naţională, desfăşurat la Baza militară de instruire Bulboaca.

Ministrul Apărării a apreciat receptivitatea instituţiilor mediatice din ţară, care au răspuns afirmativ iniţiativei instituţiei militare şi au detaşat la eveniment jurnaliste responsabile de mediatizarea evenimentelor organizate şi desfăşurate de Armata Naţională. „Sper ca cele 24 de ore pe care le-aţi petrecut la poligonul Bulboaca alături de militarii din Batalionul 22 de menţinere a păcii să vă fie de folos în activitatea ulterioară, astfel încît să oferiţi consumatorilor de informaţie ştiri de calitate despre tot ce înseamnă viaţa militară ”.

La rîndul său, locotenent-colonelul Roman Ceban, comandantul Batalionului 22 de menţinere a păcii, a declarat că pe parcursul celor 24 de ore, receptivitatea, străduinţa şi motivaţia de care au dat dovadă participantele la proiect le-a asigurat îndeplinirea cu succes a misiunilor. „Lipsa de pregătire militară iniţială a generat dificultăţi minore în faza iniţială a proiectului, dar, odată cu acumularea minimului necesar de deprinderi în domeniu, acestea au fost depăşite şi jurnalistele instruite s-au încadrat în programul stabilit de militarii din batalion”, a menţionat locotenent-colonelul Ceban.

La proiectul „Mass-media – 24 de ore în Armata Naţională”, desfăşurat în perioada 29-30 septembrie, au participat reprezentante din 11 instituţii mediatice din ţară: PRO TV, Publika TV, Jurnal TV, PRIME, Moldova 1, MIR, N4, Adevărul, Radio Moldova, Moldova.org şi Compania Publică Teleradio Găgăuzia (GRT).

Scenariul proiectului a cuprins controlul medical, echiparea, deplasarea cu transportul militar la locul de destinaţie, amenajarea cortului, cazarea, şedinţe teoretice şi practice la instrucţia focului, tactica generală, pregătirea medico-militară şi executarea tragerilor din armamentul de infanterie aflat în dotarea Armatei Naţionale. http://www.flickr.com/photos/army_md/8043405146
© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare