English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Copia Declaraţiei de independenţă a fost inaugurată la Ministerul Apărării

Copia Declaraţiei de independenţă a fost inaugurată la Ministerul ApărăriiChişinău, 17 decembrie 2012 – Armata este pilonul constituent al independenţei oricărui stat, iar în contingentul Armatei Naţionale au fost oameni care şi-au sacrificat viaţa pentru independenţă şi pentru ca acest document sfînt să perpetueze în timp, a declarat deputatul Ion Hadîrcă la ceremonia de inaugurare a unei copii a Declaraţiei de Independenţă, care s-a desfăşurat la Ministerul Apărări.

”Declaraţia de Independenţă a fost arsă, ciuruită de gloanţe, pătată de sângele celor care au luptat şi şi-au jertfit viaţa. De aceea este important ca fiecare instituţie statală să aibă în fruntea ei acest document ca o lecţie de istorie imemorabilă”, a mai spus Ion Hadârcă.

Prezent la ceremonia de inaugurare, deputatul Mihai Ghimpu, semnatar al Declaraţiei de Independenţă, a spus că militarilor le revine rolul cel mai important – să apere această independenţă. „Independenţa înseamnă libertate, iar libertatea este un izvor de care trebuie să îngrijeşti. Noi trebuie să avem grijă de independenţa ţării noastre şi să apărăm valorile naţionale. Vreau să mulţimesc celor care au luptat pentru independenţă, pentru ca noi să avem astăzi posibilitatea să dezvelim acest act care vorbeşte despre libertatea noastră” , a spus Mihai Ghimpu.

La rîndul său, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a declarat că ceremonii de inaugurare a copiei Declaraţiei de independenţă au avut loc în toate unităţile militare şi instituţiile armatei, în total 60 la număr. „Este datoria fiecărui militar să cunoască textul acestui document sacru pentru noi şi numele deputaţilor care l-au semnat, la fel cum este important ca societatea civilă să nu uite numele celor care au luptat pentru independenţă”, a spus ministrul Marinuţa.

Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova a fost adoptată la 27 august 1991.

Ministerul Apărării aduce mulţumiri Agenţiei de Stat Moldpres pentru suportul acordat în realizarea proiectului.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare