English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Armata Naţională a premiat cei mai buni sportivi

Armata Naţională a premiat cei mai buni sportiviChişinău, 19 decembrie 2012 - Armata Naţională a desemnat cei mai buni sportivi ai anului, în cadrul Galei Sportului militar, desfăşurată în premieră absolută la Centrul de Cultură şi Istorie Militară.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a declarat că sportul este indispensabil oricărei armate. „Suntem mîndri de performanţele sportivilor din armată, care au dus faima Republicii Moldova în 2012 la cele mai importante competiţii mondiale, iar acest eveniment vine să demonstreze că noi ne preţuim campionii. Sperăm ca acest eveniment, Gala Sportului Militar, să devină tradiţional, iar numărul medaliilor se va majora cu fiecare an”, a spus ministrul Apărării.

La rîndul său, ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Ciobanu, a felicitat sportivii militari pentru rezultatele obţinute în acest an, specificînd că aceste performanţe sunt rezultatul unui conglomerat de factori, în care rolul principal îl au tinerii care practică genurile de sport, antrenorii şi cluburile unde se antrenează. „Clubul Sportiv Central al Armatei este un exemplu pentru multe instituţii de profil din ţară, avînd sub aripile lui sportivi de performanţă, pe care îi îndrumă şi le dă o meserie”, a menţionat Ion Ciobanu.

Vicepreşedintele Comitetului Naţional Olimpic, Nicolae Piatac, a apreciat contribuţia Armatei Naţionale la susţinerea mişcării olimpice din ţara noastră şi şi-a exprimat speranţa că la următoarea olimpiadă instituţia militară va delega mai mulţi participanţi.

De notat că în acest an sportivii Clubului Central al Armatei Naţionale au participat la peste 100 de competiţii naţionale, europene precum şi la ediţia a 30-a a jocurilor olimpice de la Londra.

Sportivii au primit diplome, premii în bani și cadouri. Partenerul evenimentului a fost Compania Moldcell.

Laureaţii anului sportiv militar 2012:
 
Categoria Cel mai bun antrenor:
 
I. Svetlana Mocrieva – tir.
II. Ludmila Hudeaev– radiosport.
III. Vasile Căpăţină – arte marţiale
 
Categoria Speranţa anului:
 
I. Alexandru Evdochimov – radiosport, locul I la Cupa Europeană.
II. Ion Aric – tir, locul I la Campionatul R.Moldova.
III. Iuliana Ceclea- arte marţiale, locul 1 la Turneul deschis ALTAIR la compartimentul TULL şi locul 1 la compartimentul sparring.
IV. Daniel Zubriţchi – motosport, locul III la Campionatul R.Moldova.
 
Categoria Probe tehnice:
 
Eugen Tcaci -  lupte marţiale, locul I,  Campionatul European de lupte Uni-Fight
Victor Culeac - arte marţiale, locul 2 la Campionatul Mondial din Canada, categoria sparring echipă
Victor Hudeaev - radiosport, locul II la Cupa Europei, locul I la Campionatul Ţărilor Balcanice, şi locul I la Jocurile neolimpice
Igor Dementiev - aviamodelism, locul III individual la Campionatul Mondial şi locul I pe echipă. Eugen Tcaci – locul 1 la Campionatul Europei, lupta Uni-fight.
Ştefan Jelescu – motocros, locul I la Campionatul R.Moldova
Gherman Buzurin – autocros, locul II la Campionatul R.Moldova.
 
Categoria probe plimpice:
 
1. Svetlana Saenco – lupte libere, medalia de argint la turneul de calificare Olimpică, desfăşurat în Taiyuan, China, locul 10 la JO din Londra 2012, locul III la Turneul International din Franţa.
2. Oleg Sîrghi – haltere, locul III la Campionatul Europei şi locul I la Campionatul R.Moldova.
3. Marina Zgurscaia - tir (aer comprimat), participantă la JO din Londra 2012, locul I în etapa a III a Campionatului României.
4. Victor Ceban – lupte libere, locul II la Campionatul Mondial din Thailanda, categoria 56 kg.
5. Ecaterina Railean – tir (aer comprimat), locul II la Grand Prix „Cup of Podillya”; locul III la Turneul Internaţional din România, locul I la Campionatul R.Moldova la tir.
6. Alexandru Denisiuc – poliatlon maritim, locul II şi III în etapele Cupei Europene.
7. Diana Negreba – tir (aer comprimat), locul II la Turneul Internaţional din Germania, locul III la Turneul Internaţional din România, Campioană a R.Moldova.
8. Pavel Russu – kaiac – canoe, locul I la Campionatul R.Moldova, locul III la Campionatul Europei de Tineret din Portugalia, locul III la Campionatul Mondial Universitar
 

© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare