English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Sportivii militari în topul celor mai buni atleţi ai anului 2012 din Republica Moldova

Sportivii militari în topul celor mai buni atleţi ai anului 2012 din Republica MoldovaChişinău, 26 decembrie 2012 – Plutonierul Svetlana Saenko a fost desemnată de Ministerul Tineretului și Sportului din Moldova printre 10 cei mai buni sportivi ai ţării în anul 2012, iar sergentul Victor Ceobanu a devenit „Revelaţia anului”.

Svetlana Saenko a intrat în topul celor mai buni sportivi din republica Moldova graţie prestaţiei la diferite turnee internaţionale de lupte libere, inclusiv la ediţia a XXX a Jocurilor Olimpice de la Londra, unde s-a clasat în primii 10 sportivi. Pe parcursul anului curent, plutonierul Svetlana Saenko, antrenată de vice-campionul mondial Victor Peicov, a obţinut medalia de argint la turneul de calificare olimpică, desfăşurat în Taiyuan, şi locul III la Turneul International din Franţa.

Potrivit deciziei Ministerului Tineretului și Sportului, sergentul Victor Ceobanu, luptător de stil greco-roman, care a devenit vicecampion mondial de junior la competiţiile din oraşul Pattaya, Thailanda, a fost desemnat „Revelaţia anului” în sportul naţional de performanţă.

Printre cei premianţi în cadrul Galei Sportului, organizată de ministerul Tineretului şi Sportului, se numără şi ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, care a fost menţionat cu o diplomă specială pentru promovarea sportului de performanță.

Pe parcursul anului curent, sportivii Armatei naţionale au participat la peste 100 de competiţii naţionale şi internaţionale, în majoritatea cazurilor devenind premianţi. Cei mai buni atleţi militari, atât la probele olimpice, cât şi cele tehnice, au fost premiaţi în cadrul Galei Sportului Militar, organizată de conducerea instituţiei la 19 decembrie 2012.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare