English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ofiţer american decorat de ministrul Apărării

Ofiţer american decorat de ministrul ApărăriiCHIŞINĂU, 10 iunie 2013 – Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, l-a decorat pe şeful Biroului de Cooperare Militară al Statelor Unite ale Americii, locotenent-colonelul Sergio Porres, cu medalia „Pentru consolidarea frăţiei de arme”, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul instituţiei militare. La eveniment au participat Ambasadorul SUA la Chişinău, William Moser, ataşatul militar, locotenent-colonelul Brian Stephan şi reprezentanţi ai Biroului de Cooperare Militară.

Distincţia a fost oferită, cu ocazia încheierii mandatului ofiţerului american, pentru eforturile depuse de dezvoltare a relaţiilor de colaborare dintre cele două armate.

Ministrul Apărării i-a mulţumit locotenent-colonelului Porres pentru contribuţia semnificativă în realizarea proiectelor moldo-americane – pe parcursul mandatului său – care au avut un impact major asupra dezvoltării şi reformării sectorului de apărare din ţara noastră. „Renovarea bazei de instruire militară din Bulboaca, participarea militarilor moldoveni la aplicaţiile din Hohenfels, certificarea de către experţii internaţionali a unei companii de infanterie motorizată şi a unei grupe de geniu pentru participare în misiuni de menţinere a păcii sînt doar cîteva dintre proiectele desfăşurate cu implicarea dumneavoastră. Vă mulţumesc, în numele meu personal şi al tuturor militarilor moldoveni care au beneficiat de pe urma acestor activităţi, şi vă doresc succes în misiunile ulterioare”, a spus Vitalie Marinuţa.

La rîndul său, ambasadorul SUA a apreciat prestaţia locotenent-colonelului Porres în cadrul proiectelor umanitare desfăşurate în Republica Moldova, în special, în programul de asistenţă medicală realizat în colaborare cu Garda Naţională a statului Carolina de Nord.

Locotenent-colonelul Sergio Porres a fost numit în funcţia de şef al Biroului de cooperare militară al SUA, în iulie 2010. El a executat serviciul militar în Forţele Navale Americane şi Aeriene. Porres este absolvent al Şcolii Navale de studii postuniversitare din Monterey, California, SUA. Ulterior, acesta a activat în calitate de manager al programelor de instruire comună în cadrul Oficiului de Legătură Kenya-SUA al Ambasadei SUA în Kenya, Africa.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare