English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Comandantul Armatei Naţionale participă la Conferinţa Partenerilor Strategici Militari din Suedia

Comandantul Armatei Naţionale participă la Conferinţa Partenerilor Strategici Militari din Suedia


Chişinău, 26 iunie 2013 - Şeful Marelui Stat Major, Comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Vitalie Stoian, participă, în perioada 25-27 iunie, la Conferinţa Partenerilor Strategici Militari, care se desfăşoară în capitala Suediei, oraşul Stockholm.

Potrivit colonelului Grigore Chirică, şef adjunct Direcţia planificare strategică, Marele Stat Major, tema conferinţei din anul curent este „Perspectivele parteneriatelor.” Participanţii au făcut schimb de idei şi viziuni privind transformările în derulare şi eficienţa cooperării în spaţiul Euro-Atlantic cu partenerii, prin intermediul programelor „Parteneriat pentru Pace”, Dialogul Mediteranean, Iniţiativa de la Istanbul, etc.

În perioada aflării la Stockholm, generalul de brigadă Stoian a avut o întrevedere cu generalul Sverker Gőranson, comandant suprem al Forţelor Armate suedeze. Părţile au abordat un şir de subiecte care vizează apărarea şi securitatea internaţională, inclusiv la capitolul experienţei statelor neutre în problematica participării la diferite misiuni de menţinere a păcii sub egida ONU sau OSCE.

Comandantul Armatei Naţionale a discutat aspecte ale colaborării bilaterale şi cu omologii săi din Italia, Ucraina şi Georgia.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare