English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Cupa FMP revine pacificatorilor din Coşniţa

Cupa FMP revine pacificatorilor din CoşniţaCHIŞINĂU, 26 iunie 2013 – Echipa Batalionului 3 infanterie independent al Forţelor de Menţinere a Păcii (FMP) din Coşniţa a cîştigat, al doilea an consecutiv, Cupa contingentului militar al Forţelor de Menţinere a Păcii, desfăşurată la tabăra de odihnă pentru copii „Prietenia” din satul Coşniţa, raionul Dubăsari. Locul doi le-a revenit pacificatorilor din Batalionul 1, Cocieri, ei fiind urmaţi de militarii din Compania infanterie independentă din Varniţa, care s-au clasat pe locul trei.

În acest an, competiţia, organizată de Comandamentul FMP, în comun cu consiliul raional Dubăsari, a reunit circa 100 de militari.

Participanţii au concurat la următoarele probe sportive: tracţiuni la bara fixă, ridicarea halterei, tragerea otgonului, volei şi mini-fotbal.

Potrivit colonelului Veaceslav Bîrca, şef militar superior al contingentului militar al FMP, locţiitor şef Marele Stat Major, astfel de competiţii militar-sportive sînt organizate anual şi se bucură de popularitate printre efectivele de pacificatori. „Concursurile de acest gen pun în valoare pregătirea fizică a militarilor Armatei Naţionale şi nivelul de cunoaştere a artei militare. Cu certitudine, Cupa contingentului militar al Forţelor de Menţinere a Păcii va deveni tot mai populară şi va contribui la promovarea spiritului de camaraderie şi a unui mod sănătos de viaţă în rîndul pacificatorilor”, a spus colonelul Bîrca.

„Cupa contingentului militar al Forţelor de Menţinere a Păcii” se află la a XXI-a ediţie şi are ca scop educaţia militar-patriotică în societate.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare