English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Absolvenţii Academiei Militare au suplinit funcţiile vacante în unităţile armatei

Absolvenţii Academiei Militare au suplinit funcţiile vacante în unităţile armateiCHIŞINĂU, 27 iunie 2013 – Circa 70 de absolvenţi ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au fost repartizaţi, astăzi, în serviciul prin contract, în unităţile militare ale Armatei Naţionale. Alţi 57 de tineri, care au studiat la specialităţile grăniceri şi carabinieri din cadrul instituţiei, urmează a fi repartizaţi, odată cu detaşarea acestora, în Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit şefului Direcţiei Management Resurse Umane a Ministerului Apărării, colonelul (r) Vitalie Butnaru, procesul de repartizare a studenţilor anului IV în unităţile militare se efectuează în mod transparent, în baza Regulamentului de îndeplinire a serviciului militar care prevede selectarea funcţiilor prin concurs. „Absolvenţii au avut posibilitatea să se familiarizeze, din timp, cu lista funcţiilor vacante în Armata Naţională. Fiecare dintre aceştia şi-a ales locul de serviciu, conform rezultatelor obţinute, nivelului de disciplină şi funcţiilor pe care le-a îndeplinit, pe durata celor patru ani de studii în Academia militară”, a spus colonelul (r) Butnaru.

Sursa citată a specificat că majoritatea absolvenţilor Academiei au fost repartizaţi în Brigăzile infanterie motorizată „Moldova”, „Ştefan cel Mare” şi „Dacia”, Batalioanele 22 de Menţinere a Păcii, de Gardă, Transmisiuni şi Batalionul Geniu, precum şi în Centrul de Comunicaţii şi Informatică al Armatei Naţionale, cele mai solicitate fiind funcţiile vacante din garnizoana Chişinău.

Promoţia anului 2013 a Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” este formată din 124 absolvenţi. Dintre ei, 67 vor îndeplini serviciul militar pe contract în unităţile Armatei Naţionale, 32 – în cadrul Serviciului Grăniceri şi 25 – în Trupele de Carabinieri.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare