English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii Armatei Naționale la „Rapid Trident 2013”

Militarii Armatei Naționale la „Rapid Trident 2013”CHIŞINĂU, 5 Iulie 2013 – Circa 60 de militari ai Armatei Naţionale vor participa, în perioada 8-19 iulie curent, la exerciţiul multinaţional „Rapid Trident 2013”, organizat în cadrul programului „Parteneriat pentru Pace”, la Centrul internaţional de menţinere a păcii „Iavorov” din regiunea Lviv, Ucraina.

Potrivit maiorului Sergiu Cirimpei, superiorul efectivului moldovenesc, contingentul Armatei Naţionale este format dintr-un pluton de infanterie, unul aeromobil, o grupă de paraşutişti şi doi ofiţeri de stat major, toţi militari din Batalionul cu destinaţie specială „Fulger” şi Batalionul 22 de menţinere a păcii. Militarii moldoveni vor fi implicaţi în diferite faze de instruire, la nivel de companie şi batalion.

Efectivul militar va îndeplini, în cadrul exerciţiului, misiuni specifice operaţiunilor de menţinere a păcii, va efectua antrenamente practice la punctele de comandă şi control, de escortare a convoiului, de realizare a cordonului şi operaţiuni de cercetare–patrulare.

În cadrul exerciţiului multinaţional „Rapid Trident 2013”, vor fi implicaţi circa 1300 de militari din 19 ţări: Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Danemarca, Estonia, Georgia, Kazahstan, România, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, Polonia, Serbia, SUA, Suedia, Turcia şi Ucraina.

„Rapid Trident” este un exerciţiu multinaţional de menţinere a păcii în spiritul „Parteneriatului pentru Pace”, iar Armata Naţională participă la acesta din anul 2007.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare