English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  „Rapid Trident 2013” a dat start antrenamentelor

„Rapid Trident 2013” a dat start antrenamentelorCHIŞINĂU, 8 Iulie 2013 – Circa 1300 de militari din 19 state, inclusiv Republica Moldova, au participat, astăzi, la ceremonia oficială de deschidere a exerciţiului multinaţional de menţinere a păcii „Rapid Trident 2013”, desfăşurată la poligonul „Iavorov” din regiunea Lviv, Ucraina.

În debutul evenimentului, co-directorul aplicaţiilor din acest an, colonelul Alfred Renzi, a subliniat importanţa desfăşurării exerciţiului care face parte din programul Parteneriatului pentru Pace. „Sînt convins că experienţa în domeniul operaţiunilor de menţinere a păcii a militarilor din cele 19 state participante la exerciţiu este de o mare valoare. Sîntem aici pentru a învăţa unul de la celălalt, pentru schimb de experienţă şi prietenie”, a declarat colonelul Alfred Renzi.

Locţiitorul comandantului Forţelor Terestre ale Armatei Ucrainei, general-maiorul Veaceslav Nazarkin, le-a urat succes militarilor participanţi la aplicaţie şi a menţionat că instruirea comună din cadrul exerciţiului „Rapid Trident 2013” face armatele interoperabile într-o operaţiune internaţională de menţinere a păcii.

Potrivit superiorului contingentului Armatei Naţionale la exerciţiu, maiorul Sergiu Cirimpei, militarii moldoveni din cadrul batalioanelor 22 de menţinere a păcii şi cel cu destinaţie specială, vor efectua, alături de colegii din alte state, antrenamente practice la punctele de comandă şi control, de escortare a convoiului, de realizare a cordonului şi operaţiuni de cercetare-patrulare.

Paraşutiştii Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger” vor executa misiuni de cercetare, în sprijinul forţelor convenţionale, precum şi misiuni de izolare a căilor de acces spre şi de la obiectiv.

Armata Naţională a Republicii Moldova a detaşat la aceste aplicaţii peste 60 de militari.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare