English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Experienţă de pacificare ucraineano-poloneză în fotografie

Experienţă de pacificare ucraineano-poloneză în fotografieCHIŞINĂU, 12 iulie 2013 – Astăzi, la Centrul de Cultură şi Istorie Militară, a fost inaugurată expoziţia de fotografii „Eforturi comune în menţinerea păcii şi securităţii în lume”, organizată de Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Republica Moldova (CID NATO), în comun cu Ambasadele Poloniei şi Ucrainei, acreditate la Chişinău, cu susţinerea Ministerului Apărării.

Prezenţi la eveniment, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov, și Însărcinatul cu Afaceri din cadrul Ambasadei Poloniei la Chișinău, Krzysztof Bielaj, au apreciat organizarea unei astfel de expoziţii, care surprinde momente din activitatea batalionului mixt ucraineano-polonez de menținere a păcii, dislocat în Kosovo, în anul 2010.

“Această expoziţie reflectă momente din participarea ţării noastre şi Poloniei în operaţiunile de menţinere a păcii, ceea ce, cu siguranţă va servi drept un exemplu pentru alte ţări ale lumii, care, pe viitor, vor dori să se implice în astfel de misiuni”, a spus ambasadorul Ucrainei, care a apreciat susţinerea Ministerului Apărării în organizarea expoziţiei.

Potrivit Directorului Centrului de Informare și Documentare privind Alianța Nord-Atlantică, Nicolae Vascauțean, evenimentul a fost organizat ţinînd cont de faptul că şi Republica Moldova intenţionează să participe cu un contingent militar în misiunea de pacificare NATO KFOR, sub egida ONU, din Kosovo. „Această expoziţie este importantă pentru familiarizarea publicului, în general, şi a militarilor, în particular, cu specificul eforturi comune de pacificare în misiunea din Kosovo”, a spus Nicolae Vascauțean.

Expoziția de fotografii, realizate de militari din cadrul ministerelor Apărării ale Ucrainei și Poloniei, încheie șirul de evenimente organizate la Chişinău, în perioada 9-12 iulie, cu ocazia săptămânii NATO în Republica Moldova. Expoziția va fi deschisă până pe 19 iulie.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare