English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ministrul Apărării s-a întîlnit cu comandanţii de companii din unităţile Armatei Naţionale

Ministrul Apărării s-a întîlnit cu comandanţii de companii din unităţile Armatei NaţionaleCHIŞINĂU, 17 iulie 2013 – Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a participat, astăzi, la o şedinţă cu comandanţii de companii din cadrul unităţilor militare ale Armatei Naţionale, care s-a desfăşurat la Centrul de cultură şi istorie militară.

În cadrul evenimentului, ministrul Apărării a vorbit despre rolul comandanţilor de companie în procesul de instruire şi educare a efectivului de militari în termen. În acest context, Vitalie Marinuţa a subliniat importanţa dialogului cu soldaţii, pentru asigurarea unui climat psihologic adecvat, în timpul îndeplinirii serviciului militar şi lucrului educativ, destinat consolidării disciplinei militare în colectivul de ostaşi. „Într-un colectiv sănătos trebuie să existe întotdeauna o comunicare bună între militarul în termen şi superiorul său. Comandanţii sînt mai aproape de soldaţi, le cunosc necesităţile şi problemele şi pot preveni conflictele interpersonale în colectivul militar. Vă cer să fiţi profesionişti, vigilenţi şi să depuneţi eforturi maxime pentru sporirea capacităţii de lucru, în unităţile militare în care activaţi”, a spus ministrul Apărării.

În cadrul activităţii, au fost organizate o serie de şedinţe cu comandanţii de companie care au avut ca obiectiv metodele psihologice de lucru cu subalternii, rolul comunicării şi prevenirii conflictelor interpersonale, profilaxia traumatismului în subunitate, precum şi alte aspecte ale instruirii militare în Armata Naţională.

 


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare