English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Sportivii CSCA medaliaţi cu aur şi bronz la Campionatul European de Taekwon-do

Sportivii CSCA medaliaţi cu aur şi bronz la Campionatul European de Taekwon-doCHIŞINĂU, 19 iulie 2013 – Sportivii Clubului Sportiv Central al Armatei (CSCA) au cîştigat trei medalii de aur şi patru de bronz, evoluînd în componenţa selecţionatei Republicii Moldova la Campionatul European de taekwon-do ITF, care s-a desfăşurat în oraşul Barcelona, Spania.

Potrivit şefului CSCA, colonelul Andrei Catlabuga, la categoria individual, reprezentanţii CSCA – Victor Culeac şi Petru Cotoman – au devenit campioni europeni, fiind medaliaţi cu aur la compartimentul sparring, iar sportiva Lilia Mircea a obţinut medalia de bronz la aceeaşi probă. Totodată, sportivul Nicolae Căpăţină a ocupat locul III la categoria individuală spargere prin forţă.

Sursa citată a menţionat că doi sportivi ai clubului au evoluat cu succes la Cupa Europei la centuri colorate, desfăşurată în cadrul Campionatului, obţinînd o medalie de aur şi două de bronz. „Sportiva CSCA, Ruxandra Trofin, a fost medaliată cu aur la compartimentul sparring şi cu bronz la categoria Tull. În acelaşi timp, sportivul Maxim Tabaev a ocupat locul trei la compartimentul sparring”, a spus colonelul Catlabuga.

Şeful CSCA a mai menţionat că trei reprezentanţi ai clubului – Victor Culeac, Petru Cotoman şi Nicolae Căpăţină – au evoluat în cadrul selecţionatei Republicii Moldova la categoria sparring echipe, astfel, asigurînd clasarea acesteia pe locul unu la sparring şi tehnică specială şi pe locul trei la kyok-pa, spargere prin forţă.

Campionatul European la taekwon-do ITF s-a desfăşurat în perioada 10-17 iulie şi a reunit peste 300 de sportivi din 16 ţări ale lumii. Această prestigioasă competiţie se organizează o dată la doi ani. Republica Moldova a fost reprezentată la campionat de 17 sportivi, dintre care 9 sînt membri CSCA.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare