English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Academia Militară: rezultate finale la admitere

Academia Militară: rezultate finale la admitereCHIŞINĂU, 25 Iulie, 2013 – La Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au fost înmatriculaţi, în acest an, 69 de tineri, cu media notelor de 8,24 pentru băieţi şi 8,41 pentru fete. Potrivit rezultatelor admiterii, făcute publice astăzi, 29 de studenţi vor învăţa la specialitatea infanterie şi cîte 20 – la artilerie şi transmisiuni. În total, au candidat peste 200 de absolvenţi de liceu.

Tinerii au susţinut două probe de admitere: testul de inteligenţă şi de pregătire fizică. Testul de inteligenţă a cuprins întrebări din diferite discipline: limba română, matematică, fizică şi istorie. La pregătirea fizică candidaţii au fost testaţi la alergări, tracţiuni în braţe la bara fixă pentru băieţi şi îndoirea şi dezdoirea trunchiului pentru fete.

Potrivit comandantului rector al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, în acest an, pentru prima dată, au fost scoase la concurs cîte două locuri de studii pentru tinere în cadrul facultăţilor de artilerie şi infanterie, altele cinci fiind rezervate pentru facultatea de transmisiuni. „După rezultatele bune, obţinute de studentele înmatiruclate, anul trecut, la facultatea transmisiuni, am hotărît ca, în 2013, să admitem fete şi la facultăţile infanterie şi artilerie. Concursul a fost acerb: au depus dosarele 37 de candidate”, a spus colonelul Mihail Bucliş.

Testele de admitere la Academia Militară „Alexandru cel Bun” s-au desfăşurat în perioada 22-24 iulie.

Din 29 iulie 2013, tinerii admişi la studii se vor afla la Baza de instruire militară Bulboaca, unde, pe parcursul a trei săptămîni, vor fi pregătiţi pentru anul de studii în cadrul „Cursului de integrare a tînărului student”.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare