English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Întrevedere moldo-elenă la Ministerul Apărării

Întrevedere moldo-elenă la Ministerul ApărăriiCHIŞINĂU, 31 iulie 2013 – Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, l-a primit astăzi pe ataşatul apărării al Republicii Elene în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, comandorul Ioannis Kampolis. Vitalie Marinuţa a salutat evoluţia relaţiilor de colaborare dintre ambele state şi l-a felicitat pe diplomatul grec cu ocazia numirii în funcţia de ataşat al apărării în Republica Moldova.

Totodată, ministrul a mulţumit pentru sprijinul şi contribuţia aduse la instruirea militarilor moldoveni în instituţiile de invăţămînt din Grecia. „Doi absolvenţi ai şcolilor militare din Grecia deţin, la ora actuală, funcţia de comandanţi de unităţi, iar altul este şef de direcţie în Ministerul Apărării. Toţi cei 31 de militari moldoveni, care au studiat în ţara dumneavoastră, au demonstrat cunoştinţe temeinice, de aceea, sperăm că vom putea găsi oportunităţile necesare pentru a majora numărul de militari care să înveţe în şcolile elene”, a spus Vitalie Marinuţa.

La rîndul său, diplomatul militar a declarat că această întrevedere denotă deschiderea pe care o manifestă conducerea Ministerului Apărării faţă de colaborarea bilaterală şi s-a arătat convins că, pe durata mandatului său, relaţiile de cooperare se vor dezvolta.

În perioada aflării la Chişinău, comandorul Ioannis Kampolis va vizita Batalionul cu Destinaţie Specială, Batalionul 22 de menţinere a păcii şi centrul de perfecţionare continuă din cadrul Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Comandorul Ioannis Kampolis a fost acreditat în funcţia de ataşat al apărării al Republicii Elene în Moldova cu sediul la Bucureşti în luna noiembrie 2012, iar aceasta este prima sa vizită de lucru la Ministerul Apărării.

Colaborarea moldo-elenă în domeniul militar are la bază acordul cu privire la colaborarea militară, semnat pe 16 septembrie 2003 la Atena.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare