English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Întrevedere moldo-ucraineană la Ministerul Apărării

Întrevedere moldo-ucraineană la Ministerul ApărăriiChişinău, 15 octombrie 2013 - Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, s-a întâlnit, astăzi, la sediul ministerului, cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov.

Cu acest prilej, cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul actual al relaţiilor bilaterale între Republica Moldova şi Ucraina în domeniul militar, precum şi perspectivele colaborării dintre armatele celor două state în viitor.

Ambasadorul ucrainean a fost însoţit de noul ataşat militar al statului vecin, acreditat în ţara noastră, colonel Igor Olefirenco, precum şi de colonelul Serghei Kosenko, care şi-a încheiat mandatul la Chişinău.

Cu această ocazie, Vitalie Marinuţa i-a conferit colonelului Serghei Kosenko medalia „Pentru consolidarea frăţiei de arme”, pentru eforturile depuse în dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre cele două armate.

Mulțumindu-i colonelului Kosenko pentru ajutorul acordat, pe perioada mandatului, la impulsionarea relaţiilor moldo-ucrainene în domeniul apărării, ministrul Marinuţa a declarat: „Exerciţiul bilateral moldo-ucrainean de menţinere a păcii „Nord – 2013”, organizat, după o pauză de șapte ani, cu sprijinul şi contribuţia dumneavoastră personală, este o realizare semnificativă pentru militarii ţărilor noastre. Apreciez profesionalismul de care aţi dat dovadă, în calitate de diplomat militar în Republica Moldova, și vă urez succes în misiunile viitoare”.

Ministrul Apărării l-a felicitat pe colonelul Olefirenco cu ocazia numirii în funcţie, exprimîndu-şi convingerea că noul ataşat militar va continua proiectele predecesorului său, de a contribui la impulsionarea agendei moldo-ucrainene, şi va susţine, la rândul său, identificarea şi derularea unor proiecte comune pe segmentul de apărare.

Cooperarea militară moldo-ucraineană se desfăşoară în baza Acordului de colaborare între Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Ministerul Apărării al Ucrainei, semnat la 19 februarie 1993.

 


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare