English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Parlamentul a votat detaşarea unui contingent al Armatei Naţionale în misiunea KFOR

Parlamentul a votat detaşarea unui contingent al Armatei Naţionale în misiunea KFOR


CHIŞINĂU, 1 noiembrie 2013 – Republica Moldova va detaşa un contingent format din 41 de militari la operaţiunea internaţională de menţinere a păcii din Kosovo, în componenţa Forţei Multinaţionale de Menţinere a Păcii (KFOR). O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Parlamentul Republicii Moldova.

Contingentul va fi format dintr-un pluton de 33 de militari, destinat pentru misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare, o echipă de geniu compusă din 7 militari, precum şi un ofiţer de stat major. Republica Moldova va oferi armament, muniţii, echipament individual şi special necesar îndeplinirii misiunii.

Participarea Armatei Naţionale în operaţiuni de menţinere a păcii sub egida ONU datează cu anul 2003. De atunci, 86 de militari moldoveni au participat în misiunile desfăşurate sub conducerea organizaţiei respective în Coasta de Fildeş, Liberia, Sudanul de Sud, Georgia şi Kosovo.

La momentul actual, Armata Naţională este reprezentată de 10 militari în cadrul misiunilor de menţinere a securităţii internaţionale sub egida ONU, iar un ofiţer din Ministerul Apărării al Republicii Moldova activează la New York, SUA, în cadrul Departamentului ONU pentru operaţiuni de menţinere a păcii (DPKO).


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare