English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Armata Naţională în topul credibilităţii cetăţenilor

Armata Naţională în topul credibilităţii cetăţenilor


CHIŞINĂU, 6 noiembrie 2013 — Armata Naţională se află pe locul doi în topul instituţiilor din Republica Moldova, care se bucură de cea mai mare încredere în rîndul populaţiei. Sondajul, desfăşurat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, relevă că 42% din respondenţi au încredere în Armata Naţională.

Potrivit sondajului, în topul preferinţelor, Armata Naţională s-a situat după Primării, care se bucură de încrederea a peste 48 % din respondenţi. Rezultatele sondajului mai indică că în Guvern au încredere 33,3% de respondenţi, în Parlament — 27,8%, iar în Preşedinţie — 22%.

Din categoria tuturor instituţiilor menţionate în sondaj, inclusiv cele nonstatale, Biserica rămîne a fi instituţia cu cea mai multa încredere din partea populaţiei, circa 69%, aceasta fiind urmată de mass-media cu 49,6%.

Studiul sociologic „Vox Populi – noiembrie 2013. Republica Moldova între opţiunea europeană şi euroasiatică” a fost desfăşurat în perioada 21octombrie–2 noiembrie 2013, pe un eşantion de 1192 de respondenţi din 79 de localităţi ale Republicii Moldova. Marja de eroare anunţată este de circa 3%.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare