English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Protecţia socială a militarilor în termen în atenţia conducerii Ministerului Apărării şi deputaţilor din Parlament

Protecţia socială a militarilor în termen în atenţia conducerii Ministerului Apărării şi deputaţilor din ParlamentCHIŞINĂU, 11 noiembrie 2013 – Protecţia socială a militarilor în termen, condiţiile de trai şi instruire a efectivului au fost analizate de viceministrul Apărării, Ana Vasilachi, în cadrul unei vizite de lucru în Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare” din garnizoana Chişinău.

În timpul aflării sale în Brigada „Ştefan cel Mare”, viceministrul Apărării s-a interesat despre condiţiile de cazare, calitatea hranei şi echipamentului militar, de care fiecare ostaş al Armatei Naţionale beneficiază în timpul serviciului militar. “Timp de 12 luni, sîntem preocupaţi de viaţa soldaţilor, regimul de alimentaţie, cazare, programul de instruire şi concediile obligatorii. La moment, conducerea Ministerului Apărării examinează şi posibilitatea majorării soldei lunare oferite pe parcursul serviciului militarilor în termen”, a spus Ana Vasilachi.

Ana Vasilachi a discutat cu corpul de comandă al unităţii despre posibilităţile acordării asistenţei psihologice de calitate tinerilor înrolaţi în Armata Naţională, cazarea trupelor şi asigurarea cu echipament, precum şi repararea edificiilor de pe teritoriul unităţii.

Problemele respective au fost examinate şi de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova, membrii comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, Alexandru Cimbriciuc şi Ion Butmalai, care au vizitat brigăzile de infanterie motorizată “Moldova”, din municipiul Bălţi, şi “Dacia” din Cahul.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare