English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Georgia a desemnat un ataşat militar pentru Republica Moldova

Georgia a desemnat un ataşat militar pentru Republica MoldovaChişinău, 21 noiembrie 2013 - Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, şi şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, colonelul Igor Gorgan, s-au întîlnit, astăzi, la sediul Ministerului, cu Avtandil Mikatsadze, Însărcinat cu afaceri al Georgiei în Republica Moldova.

Cu acest prilej, oficiali au trecut în revistă stadiul actual al relaţiilor bilaterale între Republica Moldova şi Georgia în domeniul militar, precum şi perspectivele colaborării în viitor dintre armatele celor două state.

Avtandil Mikatsadze a fost însoţit de ataşatul apărării al Georgiei, acreditat recent pentru ţara noastră cu sediul la Kiev, colonelul Zurab Pochkhua.

Vitalie Marinuţa şi Igor Gorgan l-au felicitat pe colonelul Pochkhua, cu ocazia numirii în funcţie, exprimîndu-şi convingerea că diplomatul militar va contribui la impulsionarea agendei moldo-georgiene, prin identificarea şi derularea unor proiecte comune pe segmentul de apărare.

„Am convingerea că, odată cu numirea noului ataşat militar, vom găsi mecanismele necesare pentru a dezvolta relaţiile moldo-georgiene în domeniul militar, astfel încît să avem o cooperare mai dinamică în viitor”, a spus ministrul Marinuţa.

La rîndul său, Avtandil Mikatsadze a apreciat înalt schimbul de opinii şi a mulţumit oficialilor moldoveni pentru atenţia acordată relaţiilor moldo-georgiene, specificînd că această întrevedere denotă deschiderea, pe care o manifestă conducerea Ministerului Apărării faţă de colaborarea bilaterală.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare