English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii Armatei Naţionale – instruiţi în combaterea violenţei în familie

Militarii Armatei Naţionale – instruiţi în combaterea violenţei în familie



CHIŞINĂU, 28 noiembrie 2013 – Violenţa în familie şi căile de combatere a acesteia au constituit subiectele seminarului cu genericul „Strategii de lucru cu cazurile de violenţă în familie”, desfăşurat astăzi în Brigada „Dacia” din oraşul Cahul, în contextul Campaniei „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen în Republica Moldova”. La eveniment au participat 30 de militari din unitate.

Potrivit locotenent-colonelului de justiţie Alexandru Roman, Direcţia management şi resurse umane a Ministerului Apărării, seminarul are ca scop instruirea şi sensibilizarea militarilor din Armata Naţională cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi a violenţei împotriva femeilor.

La activitate, participanţii au fost familiarizaţi cu cadrul legal-normativ ce contribuie la protejarea victimelor violenţei domestice, cu mecanismele de combatere a violenţei în familie, precum şi cu instrumentele psihologice şi modalităţile de prevenire a conflictelor interpersonale şi în familie.

Sursa a specificat că, în timpul apropiat, alţi circa 70 de militari din Brigada „Moldova” din municipiul Bălţi şi Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” urmează a fi instruiţi, în cadrul unor ateliere de lucru similare.

Campania „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen în Republica Moldova” se desfăşoară în perioada 25 noiembrie-10 decembrie 2013, la iniţiativa Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei (MMPSF), cu suportul Misiunii OSCE în Moldova şi organizaţiei neguvernamentale Gender-Centru din ţară.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare