English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Întrevedere moldo-italiană la Ministerul Apărării

Întrevedere moldo-italiană la Ministerul ApărăriiChişinău, 11 decembrie 2013 – Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a avut o întrevedere cu ambasadorul  Italiei la Chişinău, Enrico Nunziata. La eveniment a participat şi ataşatul militar al Italiei acreditat pentru Republica Moldova cu sediul la Bucureşti, colonelul  Giovanni Cazzorla.
 
În cadrul discuţiilor, oficialii au trecut în revistă stadiul actual al relaţiilor bilaterale pe segment militar, precum şi identificarea unor noi domenii  care să impulsioneze colaborarea dintre cele două armate.
 
Vitalie Marinuţa a mulţumit părţii italiene pentru  angajamentul de a acorda sprijin logistic militarilor moldoveni, în cadrul misiunii KFOR, astfel reuşindu-se realizarea unui obiectiv important al Armatei Naţionale – sporirea contribuţiei la stabilitatea regională şi internaţională, prin  participarea la operaţii în sprijinul păcii, de asistenţă umanitară şi gestionare a situaţiilor de criză, sub mandat internaţional.
 
„Sperăm că Italia va semna, cît mai curînd, acordul tehnic, care va da undă verde detaşării contingentului moldovenesc în Kosovo. Cei 41 de militari ai Armatei Naţionale,  pregătiţi şi instruiţi conform standardelor NATO, sînt gata de misiune”, a specificat ministrul Apărării.
 
La rândul său, Enrico Nunziata a subliniat importanţa deciziei Parlamentului Republicii Moldova de a participa la misiunea KFOR, care vine să ofere ţării noastre statutul de contribuitor de securitate, alături de alte ţări europene.
 
Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, la 1 noiembrie  curent, detaşarea unui contingent din 41 de militari la operaţiunea internaţională de menţinere a păcii din Kosovo, în componenţa Forţei Multinaţionale de Menţinere a Păcii (KFOR).
 
Contingentul Republicii Moldova va fi format dintr-un pluton de 33 de militari, destinat pentru misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare, o echipă de geniu din 7 militari, precum şi un ofiţer de stat major.

© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: [email protected]

Marele Stat Major

e-mail: [email protected]

Rețele de socializare