English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ministrul Apărării a inspectat contingentul KFOR

Ministrul Apărării a inspectat contingentul KFORChișinău, 10 februarie 2014 - Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a inspectat astăzi contingentul Armatei Naţionale, care urmează a fi detaşat în Misiunea KFOR.

În cadrul revistei de front, ministrul Apărării a verificat starea echipamentului şi armamentului pacificatorilor. „Contingentul a fost echipat conform normelor folosite în misiunea din Kosovo, compatibile cu cele ale partenerilor italieni. Mai mult, Ministerul Apărării a achiziţionat suplimentar bunuri material în valoare de circa 155 mii lei”, a spus Vitalie Marinuţa.

Comandantul contingentului moldovenesc, locotenent-colonel Roman Ceban, a declarat că toţi militarii, care urmează să plece în Kosovo, au fost instruiţi şi testaţi conform procedurilor şi normelor utilizate în operaţiunile cu mandat internaţional.

Republica Moldova va detaşa un contingent format din 41 de militari la operaţiunea internaţională de menţinere a păcii din Kosovo, în componenţa Forţei Multinaţionale de Menţinere a Păcii (KFOR). O decizie în acest sens a fost aprobată la 1 noiembrie 2013, de Parlamentul Republicii Moldova.

Contingentul este format dintr-un pluton de 33 de militari, destinat pentru misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare, o echipă de şapte genişti, precum şi un ofiţer de stat major.

Persoană de contact: 

maior Ala Diaconu, tel: 079115326


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare