English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii Armatei Naţionale vor primi spaţiu locativ de serviciu

Militarii Armatei Naţionale vor primi spaţiu locativ de serviciuCHIŞINĂU, 17 februarie 2014 – Ministerul Apărării a organizat astăzi ceremonia de lansare a proiectului-pilot de parteneriat public privat privind construcţia spaţiului locativ de serviciu pentru militarii Armatei Naţionale. În calitate de obiect al parteneriatului, a fost selectat terenul din str. Vasile Lupu 61/1, municipiul Chişinău, cu suprafaţa de 1,2434 ha, administrat de către Ministerul Apărării.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a declarat că lansarea proiectului reprezintă efortul unei echipe de specialişti ai armatei, care, pe parcursul ultimilor doi ani, a studiat şi analizat posibilităţile de asigurare a militarilor cu spaţiu locativ. La final, în urma concursului, la care au participat patru operatori economici, cîştigătoare a fost desemnată Societatea cu răspundere limitată ,,Alştconstruct”, care va oferi 111 apartamente pentru militari, cu o suprafaţă de circa 5200 metri pătraţi.

„Lansarea acestui proiect ne va permite să asigurăm cu spaţiu locativ 111 familii de militari şi să iniţiem, ulterior, programe de reparaţie a căminelor şi edificiilor, unde astăzi locuiesc angajaţii Ministerului Apărării. Mai mult, planificăm în perspectivă şi unele proiecte ipotecare de construcţie a locuinţelor pentru angajaţii Ministerului Apărării. În urma acestora militarii noştri vor beneficia de apartamente la preţuri avantajoase”, a spus Vitalie Marinuţa.

Ministrul Marinuţa a specificat că Ministerul Apărării a creat deja o comisie specială, ce va monitoriza implementarea proiectului respectiv.

La rîndul său, reprezentantul SRL ,,Alştconstruct” a menţionat că proiectul, realizat împreună cu Ministerul Apărării, este unul de succes şi a dat asigurări că apartamentele militarilor vor fi construite la standarde europene, în conformitate cu prevederile contractului.

Fondul de spaţiu locativ va fi dat în exploatare şi transmis Ministerului Apărării în termen de 18 luni de la primirea autorizaţiei de construcţie (sfîrşitul anului 2015).

Conform tranzacţiilor efectuate pe piaţa imobiliară din Republica Moldova, valoarea financiară a fondului de spaţiu locativ, ce urmează a fi transmis Ministerului Apărării de către partenerul privat, constituie peste trei milioane de euro, pe cînd valoarea terenului care a fost pusă la dispoziţia companiei de construcţie de către minister constituie circa 1,68 milioane de euro.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare