English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Fotbal în memoria eroilor

Fotbal în memoria eroilorCHIȘINĂU, 24 februarie 2014 - Ministerul Apărării, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Uniunea Veteranilor Războiului pentru Independenţă, au organizat sîmbătă, 22 februarie, în municipiul Bălţi, un turneu la fotbal în sală, în memoria celor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru din 1992.

Veteranii conflictului au participat la turneul republican de mini-fotbal „Cupa Eroilor”, consacrat eroilor care au luptat pentru integritatea şi independenţa Republicii Moldova.

În urma meciurilor disputate, echipa Armatei Naţionale s-a plasat pe locul II în clasamentul celor 12 echipe prezente la competiţie.

Selecţionata armatei a concurat alături de echipele din Leova, Drochia, Ocniţa, Sîngerei, Bălţi, Căuşeni, Rîşcani, Floreşti, Soroca, Chişinău şi „Pro Fulger” a Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger”.

Evenimentul de la Bălţi este primul din activităţile organizate de Ministerul Apărării, în contextul marcării celor 22 de ani de la declanşarea conflictului armat de la Nistru, şi are drept scop nu doar comemorarea celor căzuţi şi omagiul persoanelor care s-au ridicat la apărarea independenţei şi suveranităţii Republicii Moldova, dar şi obiectiv educativ pentru generaţiile viitoare.

Sîmbătă, pe data de 1 martie, pentru văduvele şi veteranii acestui conflict, la Centrul de Istorie şi Cultură Militară, teatrul „Satiricus” va prezenta spectacolul „Ţara asta a uitat de noi”, piesă bazată pe evenimentele din 1992.

Persoană de contact: 

Valeriu Rusu, tel: 079365894


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare