English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Supravegherea spaţiului aerian în atenţia experţilor străini

Supravegherea spaţiului aerian în atenţia experţilor străiniCHIŞINĂU, 25 februarie 2014 – Un grup de experţi internaţionali de la Comandamentul Aerian Ramstein, Germania, efectuează o vizită de lucru în Armata Naţională, în perioada 24–27 februarie curent, pentru a desfăşura un atelier de lucru în domeniul supravegherii spaţiului aerian şi conectivităţii aeriene.

Potrivit comandantului Comandamentului Forţe Aeriene, colonelul Vadim Cemîrtan, vizita urmărește analizarea situaţiei în ce privește supravegherea spațiului aerian şi identificarea posibilităţilor de acordare a asistenţei pentru dezvoltarea sectorului, în conformitate cu standardele internaţionale. Colonelul Cemîrtan a specificat că specialiştii străini se axează pe supravegherea spaţiului aerian, apărarea antiaeriană cu bază la sol, comanda, controlul şi comunicaţiile şi potenţialul de interceptare a aeronavelor.

Sursa a mai menţionat că grupul de experţi în domeniul Managementului şi Controlului Spaţiului Aerian, Comanda şi Control, Comunicaţii, Politici şi Ordonanţă, precum şi Parteneriatul Militar vor discuta cu militarii moldoveni aspecte ce ţin de misiunile aeronavelor cu aripa rotativa, organizarea şi desfăşurarea zborurilor, efectuarea procedurilor de planificare. Totodată, părţile vor efectua un schimb de experienţă în domeniul siguranţei zborurilor.

La eveniment participă militarii din Comandamentul Forţe Aeriene, Regimentul de rachete antiaeriene „Dimitrie Cantemir” şi Baza de aviaţie „Decebal” de la Mărculeşti.

Persoană de contact: 

maior Ala Diaconu, tel: 079115326


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare