English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii Armatei Naţionale au comemorat eroii Războiului de pe Nistru

Militarii Armatei Naţionale au comemorat eroii Războiului de pe NistruCHIŞINĂU, 2 martie 2014 — Militarii Armatei Naţionale au participat la acţiunile comemorative, dedicate Zilei Memoriei eroilor decedaţi în lupele pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, care s-au desfăşurat pe întreg teritoriul ţării.

În dimineaţa zilei, ofiţerii şi subofiţerii din garnizoanele Chişinău, Bălţi şi Cahul au participat la serviciile divine de comemorare, oficiate în bisericile şi catedralele din ţară şi au depus flori la mormintele eroilor căzuţi în războiul de pe Nistru.

La Chişinău, corpul de comandă al Armatei Naţionale, alături de oficiali, militari şi veterani ai războiului din 1992, au depus flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt, din centrul capitalei. A urmat un Marş al Memoriei, în cadrul căruia participanţii s-au deplasat din Piaţa Marii Adunări Naţionale pînă la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate”, unde au fost depuse flori şi a avut loc un miting comemorativ.

În cadrul evenimentelor dedicate Zilei Memoriei, la Centrul de Cultură şi Istorie Militară, a fost lansată expoziţia de gravură dedicată eroilor căzuţi în războiul de pe Nistru. Totodată, Teatrul ”Satiricus” a prezentat spectacolul ”Țara asta a uitat de noi”, bazat pe evenimentele tragice din 1992. 

În total, în conflictul armat de pe Nistru din 1991-1992, au participat peste 30 de mii de persoane, peste 300 de militari şi civili au murit, iar alte 3500 de persoane au rămas cu dizabilități de gradele I şi II.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare