English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Muniţii germane descoperite de geniştii Armatei Naţionale

Muniţii germane descoperite de geniştii Armatei NaţionaleCHIŞINĂU, 24 martie 2014 — Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat, pe parcursul săptămînii precedente, 96 de obiecte explozive din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit şefului Serviciului Geniu al Armatei Naţionale, colonelul Mihail Semionov, în perioada respectivă, geniştii militari au descoperit şi neutralizat 42 de bombe de la aruncător, trei grenade de mănă, 14 proiectile de artilerie, 17 mine antitanc şi anti-infanterie, 14 lovituri antitanc şi şase focoase pentru mină.

Sursa citată a specificat că cea mai mare captură de muniţii, 31, a fost găsită sîmbătă, 22 martie, pe un şantier din oraşul Ungheni. Geniştii Brigăzii „Moldova” au descoperit patru mine antitanc, 13 mine anti-infanterie, două proiectile de artilerie, calibrul 76 mm, trei bombe de la aruncător, trei bombe antitanc şi şase focoase pentru mină. Toate muniţiile, de producţie germană, au fost distruse pe un poligon de la marginea oraşului Ungheni.

În luna martie, geniştii Armatei Naţionale au lichidat 122 de obiecte explozive.

Persoană de contact: 

maior Ala Diaconu, tel: 079115326


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare