English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Geniştii militari au dezamorsat 160 de obiecte explozive în luna martie

Geniştii militari au dezamorsat 160 de obiecte explozive în luna martie


CHIŞINĂU, 1 aprilie 2014 — Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat, în luna martie curent, 160 de obiecte explozive, în localităţile din raioanele Orhei, Ştefan Vodă, Ungheni, Ialoveni, Hînceşti, Căuşeni şi Teleneşti.

Potrivit maiorului Nicolae Teleghin, specialist secţia geniu a Armatei Naţionale, în perioada respectivă, geniştii au distrus 74 de bombe de la aruncător, calibru 56 mm, 76 mm şi 152 mm,17 proiectile de artilerie, trei grenade de mînă F-1, 17 mine antitanc şi anti-infanterie, 14 lovituri antitanc, precum şi nouă focoase pentru mină.

Sursa citată a specificat că cea mai recentă descoperire a avut loc luni, 31 martie, în satul Lazo, raionul Ştefan Vodă. În urma lucrărilor agricole în gospodăria unui cetăţean, au fost depistate 25 de bombe de la aruncător, calibru 56 mm. Muniţiile de producţie germană, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost neutralizate de către echipa de genişti din Batalionul Geniu „Codru”, condusă de maiorul Gheorghe Racu.

În anul curent, geniştii Armatei Naţionale au efectuat 37 de ieşiri pentru executarea misiunilor de deminare şi au lichidat 165 de obiecte explozive, în diferite localităţi ale ţării.

Persoană de contact: 

maior Ala Diaconu, tel: 079115326


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare