English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Contingentul Armatei Naţionale – o lună în Misiunea KFOR

Contingentul Armatei Naţionale – o lună în Misiunea KFORCHIŞINĂU, 9 aprilie 2014 – Contingentul moldovenesc, detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR, execută misiuni specifice teatrului de operaţii.

Potrivit comandantului contingentului Armatei Naţionale în misiunea KFOR, locotenent-colonelul Roman Ceban, timp de o lună, pacificatorii moldoveni au asigurat, 24 de ore din 24, securitatea bazei „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech, unde se află contingentele ţărilor care fac parte din gruparea de forţe multinaţională Vest, printre care Italia, Slovenia şi Austria.

Sursa a specificat că grupul de genişti din cadrul contingentului moldovenesc a fost instruit, împreună cu militarii altor ţări participante, în procedurile de detectare, identificare, transportare şi distrugere a obiectelor explozive neexplodate. Totodată, infanteriştii au participat la un marş forţat cu lungimea de 50 de kilometri, organizat de către contingentul danez, şi la competiţia pentru cel mai bun ţintaş, condusă de contingentul Germaniei în misiune. Pentru performanţele obţinute, militarii moldoveni au fost decoraţi cu medalii şi diplome.

Locotenent-colonelul Ceban a menţionat că, în continuare, contingentul Armatei Naţionale în Misiunea KFOR urmează să execute misiuni de patrulare şi pază a obiectelor senzitive în aria de operaţii, împreună cu militarii italieni. Totodată, aceștia vor fi instruiţi în menţinerea capacităţii de luptă şi executarea misiunilor de reacţie rapidă şi control al mulţimii, cu implicarea helicopterelor şi a altor tipuri de tehnică specială.

Republica Moldova a detaşat în misiunea KFOR din Kosovo un contingent din 41 de militari, dintre care 33 infanterişti, șapte genişti şi un ofiţer de stat major. Militarii moldoveni s-au alăturat misiunii KFOR la 8 martie curent.

Persoană de contact: 

plutonier adjutant Vitalie Iovu, tel: 079175357


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare