English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Cooperarea moldo-italiană în domeniul militar discutată la Ministerul Apărării

Cooperarea moldo-italiană în domeniul militar discutată la Ministerul ApărăriiChişinău, 9 aprilie 2014 – Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a avut o întrevedere cu ambasadorul Italiei la Chişinău, Enrico Nunziata.

În cadrul discuţiilor, oficialii au trecut în revistă stadiul actual al relaţiilor bilaterale pe segmentul militar, cu accent pe participarea comună în operaţiuni de menţinere a păcii cu mandat internaţional, precum şi identificarea unor perspective de colaborare în domeniu.

Valeriu Troenco a mulţumit părţii italiene pentru susţinerea procesului de reformă a instituţiei de apărare şi pentru sprijinul logistic acordat contingentului moldovenesc detaşat recent în Misiunea KFOR. „Apreciez eforturile ţării dumneavoastră în susţinerea Armatei Naţionale, inclusiv în cazul contingentului detaşat în Kosovo. Mizăm şi în continuare pe suportul dumneavoastră atît la capitolul apărare, cît şi în alte domenii ale vieţii publice”, a spus ministrul Apărării.

La rândul său, Enrico Nunziata l-a felicitat pe Valeriu Troenco cu ocazia numirii în funcţie şi i-a urat succes în exercitarea mandatului. De asemenea, ambasadorul Italiei a apreciat prestaţia contingentului moldovenesc detaşat în cadrul Task Force a misiunii italiene KFOR.

În finalul întîlnirii, demnitarii au apreciat oportunitatea de a schimba opinii şi s-au pronunţat pentru promovarea raporturilor bilaterale dintre R. Moldova şi Italia, precum şi pentru identificarea unor noi proiecte de colaborare.

Acordul de colaborare moldo-italian în domeniul apărării a fost semnat în 2006.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelaria.msm@army.md

Rețele de socializare