English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Brigada „Moldova” la 22 de ani de activitate

Brigada „Moldova” la 22 de ani de activitateCHIŞINĂU, 11 aprilie 2014 — Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a participat, astăzi, la ceremonia dedicată aniversării a XXII-a de la crearea Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova”, dislocată în municipiul Bălţi.

Valeriu Troenco a felicitat efectivul de militari şi civili care, în cei 22 de ani de existenţă a unităţii, au iniţiat reforme, le-au derulat şi au adus standardele armatelor moderne acasă, astfel încît, în prezent, armata să fie pregătită, capabilă să-şi îndeplinească misiunile stabilite de conducerea ţării.

„Astăzi, Brigada Moldova este formată dintr-un corp de cadre competent şi profesionist, dedicat executării misiunilor ce-i revin. În calitatea mea de ministru al Apărării, vă asigur, domnilor militari, de tot sprijinul şi respectul meu”, a spus ministrul Apărării.

În cadrul ceremoniei, Ministrul Troenco a înmînat diplome și a conferit grade militare unui grup de infanterişti, în semn de apreciere a activităţii desfăşurate şi a serviciului militar, onest şi ireproşabil.

Comandantul unităţii, locotenent-colonelul Ghenadie Nitrean, a declarat că, timp de 22 de ani, în Brigada infanterie motorizată „Moldova”, au executat serviciul peste 36 mii de militari în termen şi prin contract. Efectivul unităţii a demonstrat responsabilitate și devotament în cadrul Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii din Zona de Securitate, exerciții multinaționale, precum și în diverse misiuni de asistență a populației Republicii Moldova.

La final, conducerea Armatei Naționale și oaspeții evenimentului au vizitat blocul de instruire a militarilor în termen și s-au familiarizat cu tehnica din dotarea brigăzii, iar orchestra unității a prezentat un program instrumental.

Brigada „Moldova” a fost formată la 10 aprilie 1992.

Persoană de contact: 

lt.maj. Maria Aramă, tel: 079524616


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Marele Stat Major

e-mail: cancelariama@army.gov.md

Rețele de socializare